Mobilt kontor ger distansarbetet ett lyft

Acamp har inrett en husbil som ett mobilt kontor. Med den kan de anställda ta distansarbetet till helt nya platser.

Distansarbetet öppnar för nya kreativa lösningar. Företaget Acamp har inrett en husbil som ett mobilt kontor som de anställda kan nyttja för att kombinera jobb och upplevelser.

Företaget Acamp har en tjänst som för samman campare och uthyrare av campingplatser. Via den kan användarna hitta unika ställplatser – på en lantgård eller ett spa, vid ett microbryggeri eller en naturskön sjö.

Företaget har sju anställda som liksom många andra arbetat hemifrån sedan i mars förra året. Eftersom de alla är engagerade campare föddes idén om att kunna ta distansarbetet till nästa nivå.

Kombinerar jobb och campingliv

– Att jobba hemifrån går väl bra, men det blir lite enformigt i längden. Vi funderade över hur vi kunde hitta ny energi i bolaget och där föddes idén om att kombinera jobb och campingliv, berättar Öjje Holt, vd och medgrundare av företaget.

Lösningen blev ett mobilt kontor som kan ta distansarbetet till nya platser. Tillsammans med Tumbo Husvagnar och Husbilar har de utrustat en husbil med allt som både camparen och distansarbetaren kan behöva. Bilen rymmer sovrum, kök, dusch och toalett och uppkopplingen säkras via wifi från Telia.

– Bilen är lätt att köra, även för den som inte är van att köra en husbil. Den har allt, det är bara att ta nycklarna och åka. Det enda du behöver ta med är egna lakan, vi bjuder även på bensinen, berättar Öjje Holt.

Rullande ambassadörer

Det mobila kontoret har väckt stort intresse hos de anställda som turas om att använda bilen för att kombinera arbete med fiske, vandring eller matupplevelser. Just nu har Öjje Holt själv varit på en turné där han besökt kunder och partners och nästa vecka lämnar han över bilen till en kollega som ska till Åre för att kombinera jobb med skidåkning.

Bilen rymmer sovrum, kök, dusch och toalett och uppkopplingen säkras via wifi från Telia.

– Vi ser det som en förmån för de anställda, på samma sätt som de kan få gymkort eller friskvårdstimme. För oss är det värdefullt att de kan åka ut och leva våra tjänster, de blir på så vis rullande ambassadörer för vårt varumärke, poängterar han.

Hoppas inspirera andra

Förutom anställda har även partners fått möjlighet att låna det mobila kontoret, men det finns inga planer på att utvidga den tjänsten på kommersiell basis.

– Nej, det ligger inte inom vår affärsidé, men jag hoppas andra tar idén och gör något bra av den. Distansarbete behöver inte vara att man sitter på hemmakontoret, jag tror att fler kommer att vakna för möjligheten att använda distansarbetet för att också byta miljö, säger Öjje Holt.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar