Här är förmånerna som används mest

Lönestatistik, webbinarium och rådgivning.

Vad använder medlemmar i Sveriges Ingenjörer mest av de förmåner man kan få av facket? Svaret finns här.

Som medlem i Sveriges Ingenjörer finns en rad förmåner – allt från rabatter på banklån och tågbiljetter, till juridisk hjälp, karriärtjänster, patentrådgivning och stöd för att driva eget företag.

– Medlemmar använder facket både när de har problem och till positiva grejer. En trendspaning nu är att det är mycket fokus på lön, råd inför lönesamtalet och granskning av avtal för att man fått nytt jobb, säger Emma Sallnäs som ansvarar för Sveriges Ingenjörers rådgivning.

Och det märks också i vilka förmåner som används mest:

  1. Saco lönesök
  2. Webbinarier och seminarier
  3. Telefonsamtal till rådgivningen
  4. Förhandlingshjälp
  5. E-postfrågor till rådgivningen
  6. Granskning av anställningsavtal
  7. Cv-granskning
  8. Intervjuträning
  9. Linkedin-granskning
  10. Karriärcoachning
  11. Digital chefsskola

Fler – och en raket

Men det finns fler populära förmåner även utöver de här. Som stipendier och fonder, försäkringar, som många medlemmar tar, inkomstförsäkringen – som fyller ut a-kassan om man blir arbetslös, och Ny Teknik som många läser.

Du hittar alla förmåner samlade här.

En raket på listan för det senaste året är webbinarierna.

Natasha Kavalic

Natasha Kavalic

– När seminarierna på grund av pandemin blivit digitala har vi nått ut till riktigt många medlemmar, säger Natasha Kavalic, chef för utvecklingen av medlemsförmåner på Sveriges Ingenjörer.

Hon pekar på att Sveriges Ingenjörer vill vara ett stöd för medlemmarna från studietiden och under hela yrkeslivet. Förmånerna tas fram utifrån det.

– Vår roll är att inspirera medlemmar till att utvecklas i sitt yrkesliv. Vi tar inte arbetsgivarens ansvar för kompetensutveckling av sina anställda men lyfter och öppnar ögonen för olika ämnen. Och man kan få prova på saker. Som med karriärcoachning, där man får tre samtal. Sedan kanske man vänder sig till arbetsgivaren för att fortsätta.

Natasha Kavalic menar att styrkan med Sveriges Ingenjörer är att man samlar just ingenjörer.

– Vi är de enda som samlar så många. Det är en förmån i sig. Det ger medlemmen olika möjligheter att träffa och nätverka med andra ingenjörer. Det är oerhört värdefullt.

Nya förmåner och fler på gång

Vilka förmåner som erbjuds utvecklas kontinuerligt. Det senaste året har till exempel Fråga rekryteraren och Digital chefsskola tillkommit.

– Det styrs av vilka behov vi ser hos medlemmarna och också att vi omvärldsspanar och är lyhörda för de trender som sker i vår omvärld, säger Natasha Kavalic.

I år kommer en mentortjänst som gör det möjligt att ha en mentor digitalt. Förbundet tittar också på fler möjligheter att nätverka digitalt och om det finns stöd att erbjuda för hemarbete och distansstudier.

Är det någon förmån du vill rekommendera?

– Det kanske inte är direkt en förmån, men om man är intresserad av lokala frågor och att jobba med andra ingenjörer så rekommenderar jag möjligheten att engagera sig i distriktsverksamheten och genomföra aktiviteter lokalt.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

”Jag trodde inte på högkänslighet, nu vill jag hjälpa andra”

Efter kraschen, på toppen av karriären, låg ingenjören Kristoffer Ejebro i fosterställning i pojkrummet hos sina föräldrar. Först när förstod att han var högkänslig hittade han nycklarna till ett bra liv.
Fler artiklar