Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Ingenjören.se är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och vi vill skriva artiklar som är relevanta för så många ingenjörer som möjligt. Nu behöver vi din hjälp att göra tidningen ännu bättre.   

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Redaktionen får in en hel del tips, önskemål och synpunkter från läsarna. Men vi vill ha ännu fler. Svara på minst två av frågorna här nedanför så blir du med i utlottningen av tre säkerhetskit från Sveriges Ingenjörer.

Kitten innehåller USB, Datablocker, RFID Blocking Card och Webcamcover och gör att du kan ladda, surfa och handla säkert. Svara alltså på minst två av frågorna och gör det senast den 11 november så deltar du i utlottningen.

Här är frågorna:

 1. Vad tycker du att Ingenjören borde skriva mer om? Tipsa oss om ämnen som du saknar eller vill läsa mer om.
 2. Vad finns det för problem eller irritationsmoment på ditt jobb eller i din arbetsvardag som du vill att vi ger tips om hur man kan hantera?
 3. Vad handlar din drömartikel i Ingenjören om?
 4. Har du varit med om något på jobbet som vi kan intervjua just dig om? Det kan vara positiva händelser som andra kan lära sig av, eller negativa – som diskrimineringdåligt ledarskap, orimligt höga krav etcetera. Vi vill gärna få konkreta exempel och vill ha personer att intervjua – antingen för en egen artikel eller som ett av flera exempel. Det är möjligt att vara anonym i artikeln.

Vill du skriva mer om vad du tycker om tidningen utöver frågorna så får du gärna göra det också.

Mejla ossingenjoren@sverigesingenjorer.se och skriv ”Tips” i ämnesraden, eller fyll i formuläret här:
  Karin Virgin

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Reglerna kring tjänsteställe styr inte möjligheten att jobba hemifrån

  0
  Kan mitt tjänsteställe ändras om jag arbetar för mycket hemifrån? Skatteverkets expert Pia Blank Thörnroos reder ut vad som gäller.
  Kursmoduler i Ingenjör4.0.

  Modulkurser ska ge ingenjörer ny kunskap – nu skalas Ingenjör4.0 upp

  0
  Ett lättillgängligt system med spetskunskap inom AI och robotisering. Kurserna i Ingenjör4.0 ska fortbilda yrkesverksamma ingenjörer och nu skalas konceptet upp.
  Ingenjörsfullmäktige 2021

  Här är besluten som fattades på Ingenjörsfullmäktige

  0
  Efter het debatt om kärnkraft klubbades Sveriges Ingenjörers miljö- och klimatpolitiska program igenom. Motionerna om löner röstades ner – men enigheten var stor om att något måste göras åt ingenjörernas lönenivå.

  Lön och kärnkraft några av de viktigaste diskussionerna på fullmäktige

  0
  Vi frågade sex ledamöter vilka som var de viktigaste besluten eller diskussionerna på Sveriges Ingenjörers fullmäktige.

  Fullmäktige vill driva fram bra villkor för distansarbete genom kollektivavtal

  2
  Lön, arbetsmiljö, försäkringar och andra villkor ska inte vara sämre när man jobbar på distans. Ingenjörsfullmäktige beslutade att Sveriges Ingenjörer ska driva kraven i förhandlingar om nya kollektivavtal.

  Så många ingenjörer rekryterar arbetsgivarna 2022

  3
  En klar majoritet av ingenjörsföretagen planerar att rekrytera fler ingenjörer 2022 än i år. Sex företag behöver anställa minst 1 000 ingenjörer, visar en undersökning av Ingenjören.

  Så förbereder du dig för livet som pensionär

  0
  Att gå i pension är en stor förändring i livet som kan vara tuff att hantera. Här är psykologens tips på hur du kan förbereda dig för livet som pensionär.

  Forskare undersöker hur virtuella kontor påverkar oss

  0
  Hur känns det att jobba i ett virtuellt kontor? Nu ska forskare vid Chalmers undersöka hur VR-kontor kan påverka våra kroppar och hjärnor. 

  Så hanterar du en dålig chef

  0
  Ett dåligt ledarskap kan vara förödande för verksamheten, slå sönder arbetsgrupper och skapa stress och osäkerhet i organisationen. Så här får du upp ögonen för ett destruktivt ledarskap.

  Jazzspelande AI-trummis prisas som bästa exjobb

  0
  Kan en trummaskin lära sig spela jazz med hjälp av AI? Det var utgångspunkten i Oscar Thörns examensarbete som nu vinner Wimanska priset.

  VI REKOMMENDERAR

  Skulle du gå i pension om du vann på Lotto?

  0
  Antag att du vinner 5 miljoner kronor på Lotto. Vad skulle du göra? En stor studie ställde frågan till personer över 65 som fortfarande arbetar. Vad tror du att de svarade?

  TOPPLISTA