Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Ingenjören.se är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och vi vill skriva artiklar som är relevanta för så många ingenjörer som möjligt. Nu behöver vi din hjälp att göra tidningen ännu bättre.   

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Redaktionen får in en hel del tips, önskemål och synpunkter från läsarna. Men vi vill ha ännu fler. Svara på minst två av frågorna här nedanför så blir du med i utlottningen av tre säkerhetskit från Sveriges Ingenjörer.

Kitten innehåller USB, Datablocker, RFID Blocking Card och Webcamcover och gör att du kan ladda, surfa och handla säkert. Svara alltså på minst två av frågorna och gör det senast den 11 november så deltar du i utlottningen.

Här är frågorna:

 1. Vad tycker du att Ingenjören borde skriva mer om? Tipsa oss om ämnen som du saknar eller vill läsa mer om.
 2. Vad finns det för problem eller irritationsmoment på ditt jobb eller i din arbetsvardag som du vill att vi ger tips om hur man kan hantera?
 3. Vad handlar din drömartikel i Ingenjören om?
 4. Har du varit med om något på jobbet som vi kan intervjua just dig om? Det kan vara positiva händelser som andra kan lära sig av, eller negativa – som diskrimineringdåligt ledarskap, orimligt höga krav etcetera. Vi vill gärna få konkreta exempel och vill ha personer att intervjua – antingen för en egen artikel eller som ett av flera exempel. Det är möjligt att vara anonym i artikeln.

Vill du skriva mer om vad du tycker om tidningen utöver frågorna så får du gärna göra det också.

Mejla ossingenjoren@sverigesingenjorer.se och skriv ”Tips” i ämnesraden, eller fyll i formuläret här:
  Karin Virgin

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Lockar ingenjörer med tre månaders gratis boende

  0
  Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan behöver rekrytera ingenjörer men konkurrensen i Västsverige är stor. Nu vänder man sig nu utomlands och erbjuder tre månaders gratis boende.

  Frustration bland studenter när kursvärderingar inte gör skillnad

  0
  Det finns problem som studenter tar upp i kursvärderingar år efter år. Men går det att byta ut en kursansvarig som inte tar till sig kritik? Ingenjören har undersökt hur det funkar på Linköpings tekniska högskola.

  Manifestation mot villkoren för utländska forskare

  1
  Den nya utlänningslagen slår på ett orimligt sätt mot utländska forskare. Det hävdar ett hundratal doktorander och forskare som nyligen samlades vid en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
  Volvo Cars

  Chefstjänster på Volvo Cars vikta för vissa personer – ”Ingen idé att söka”

  5
  Vid många av chefstillsättningarna på Volvo Cars är det bestämt på förhand vem som ska få jobbet. För ingenjörerna som vill bli chefer har det här betytt att de inte fått chansen.

  Vad är min övertid värd?

  0
  Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.

  Det här är frågorna om semester som många ställer nu

  0
  Fick du inte semesterveckorna du hade hoppats på? Vill du hellre vara långledig på vintern men chefen säger nej? Viktor Rosencrantz, ombudsman på Sveriges Ingenjörer, svarar på de hetaste semesterfrågorna.
  Patricia Quaglia och Sofia Johannesson

  Hållbarhet och chefsfrågor vinnare i Ingenjörsvalet

  0
  Årets Ingenjörsval är avgjort. Ericssonlistan blev störst, men störst ökning fick Ingenjörer för ett hållbart samhälle och Chefer och ledarskap. Dessutom ökade valdeltagandet.

  Här är årets 70 hetaste forskningsprojekt

  0
  Teknik i mänsklighetens tjänst var temat för årets IVA-lista över forskning med potential att förändra världen. Här är hela listan.

  Tre metoder som tar udden av stressen

  0
  Oro kan komma plötsligt, lägga sig som ett lock över tankarna och ge ont i magen – även när den är helt obefogat. Här är tre konkreta tips på hur du kan hantera oro och stress i vardagen.
  Arbetslöshet april 2020-april 2022

  Arbetslösheten sjunker igen – men skillnad mellan inriktningarna

  0
  Arbetslösheten för ingenjörer fortsätter att sjunka och tangerar nu den lägsta nivån sedan 2012. Men nivåerna skiljer sig mellan inriktningarna – särskilt för civilingenjörer.

  INGENJÖRSKARRIÄR

  VI REKOMMENDERAR

  Nytt jobb? Därför ska du alltid kolla löneläget med facket

  0
  Att nya medarbetare kommer in på för låga löner drabbar inte bara den enskilda personen, det drabbar hela kollektivet. "Prata med facket lokalt innan du sätter dig i en löneförhandling" är rådet från en lokal fackordförande.

  TOPPLISTA