Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Vad vill du läsa om i Ingenjören? Tipsa oss – vinn säkerhetskit

Ingenjören.se är Sveriges Ingenjörers medlemstidning och vi vill skriva artiklar som är relevanta för så många ingenjörer som möjligt. Nu behöver vi din hjälp att göra tidningen ännu bättre.   

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Redaktionen får in en hel del tips, önskemål och synpunkter från läsarna. Men vi vill ha ännu fler. Svara på minst två av frågorna här nedanför så blir du med i utlottningen av tre säkerhetskit från Sveriges Ingenjörer.

Kitten innehåller USB, Datablocker, RFID Blocking Card och Webcamcover och gör att du kan ladda, surfa och handla säkert. Svara alltså på minst två av frågorna och gör det senast den 11 november så deltar du i utlottningen.

Här är frågorna:

 1. Vad tycker du att Ingenjören borde skriva mer om? Tipsa oss om ämnen som du saknar eller vill läsa mer om.
 2. Vad finns det för problem eller irritationsmoment på ditt jobb eller i din arbetsvardag som du vill att vi ger tips om hur man kan hantera?
 3. Vad handlar din drömartikel i Ingenjören om?
 4. Har du varit med om något på jobbet som vi kan intervjua just dig om? Det kan vara positiva händelser som andra kan lära sig av, eller negativa – som diskrimineringdåligt ledarskap, orimligt höga krav etcetera. Vi vill gärna få konkreta exempel och vill ha personer att intervjua – antingen för en egen artikel eller som ett av flera exempel. Det är möjligt att vara anonym i artikeln.

Vill du skriva mer om vad du tycker om tidningen utöver frågorna så får du gärna göra det också.

Mejla ossingenjoren@sverigesingenjorer.se och skriv ”Tips” i ämnesraden, eller fyll i formuläret här:
  Karin Virgin

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Sveriges Ingenjörer på Ericsson: ”Inte nu igen”

  0
  Efter invasionen av Ukraina har Ericsson sökt och beviljats tillstånd för export till Ryssland. Men bolaget har hävdat att exporten upphört.  Det har fått Sveriges Ingenjörer på Ericsson att reagera med besvikelse.
  Ingenjörer i riksdagen 2022

  Fler ingenjörer i riksdagen efter valet

  0
  De senaste två mandatperioderna har 12–13 av riksdagens 349 ledamöter varit ingenjörer. Nu har antalet ökat till minst 18 – och alla partier har minst en ledamot som är ingenjör.

  Här är de 21 vanligaste frågorna om omställningsstudiestödet

  0
  Från den 1 oktober kan du söka stöd för att börja plugga nästa år med upp till 80 procent av lönen. Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius svara på 21 frågor om hur stödet fungerar.

  Så söker du omställningsstudiestödet – en guide i sex steg

  0
  Den 1 oktober öppnar ansökan för att söka omställningsstudiestödet. Ingenjören  guidar dig i sex steg genom ansökningsprocessen. 

  När Volvo Cars ställer om måste ingenjörerna ställa om

  0
  Om åtta år ska Volvo Cars inte längre göra bilar med förbränningsmotorer. För många ingenjörer på Volvo krävs att de kompetensutvecklar sig för att klara framtidens produktion och utvecklingsarbete.

  8 av 10 unga ingenjörer vill bli chef

  0
  Bland ingenjörer under 40 år kan 80 procent tänka sig att bli chef. Det finns tecken på att den administrativa belastningen på chefer har minskat men fler pressas av oklara förväntningar och orealistiska mål.
  V-huset LTH

  Så skiljer andelen kvinnliga professorer mellan högskolorna – och inriktningarna

  0
  19,4 procent av professorerna inom teknik i Sverige är kvinnor. Här är statistiken och kommentarer från Lund, Jönköping och Högskolan Väst.  

  Se upp så att flextiden inte blir en arbetsmiljöfälla

  0
  Flextid är en uppskattad förmån, men det finns också risker. Läs på hur avtalet är tänkt att tillämpas på din arbetsplats och var vaksam på hur mycket du egentligen jobbar.

  Myndigheter med växtvärk – så här gör de för att hantera den 

  0
  Flera statliga myndigheter ligger i startgroparna för en kraftig tillväxt. Tusentals nya medarbetare ska anställas – och en stor del är ingenjörer.
  Kraftledningar

  Sveriges Ingenjörer Syd och Väst: Ta ställning för ett elprisområde

  1
  Sveriges Ingenjörer bör ta ställning för att Sverige bara ska ha ett elprisområde. Det föreslår Sveriges Ingenjörer Syd och Väst i en av de 39 motioner som kommit in till Ingenjörsfullmäktige.

  INGENJÖRSKARRIÄR

  VI REKOMMENDERAR

  Borde man prata mer om lön på arbetsplatsen?

  3
  Kan öppna löner vara ett sätt att öka pressen på arbetsgivaren att höja lönerna? Sveriges Ingenjörers förhandlingsexpert ger sin syn på saken.

  TOPPLISTA