Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv Akademikerna på Scania har skrivit en handbok för psykisk hälsa

Akademikerna på Scania har skrivit en handbok för psykisk hälsa

Sofia Wahling drabbades av utmattning på sitt första jobb. Nu arbetar hon på Scania och vill hjälpa kollegor att bromsa innan de ”går in i väggen”. Tillsammans med andra fackligt förtroendevalda har hon skrivit boken Starkare tillsammans – en handbok för psykisk hälsa.   

När Sofia Wahling för sju år sedan tog examen som civilingenjör vid Linköpings universitet fick hon direkt ett drömjobb inom produktutveckling. Men redan första veckan började hon tvivla på om hon skulle klara det. Andra veckan fick hon sitt livs första ångestattack. Situationen förvärrades och övergick i en utmattningsdepression och så småningom sjukskrivning.

I efterhand har hon förstått att hon som nyexad hade behövt tydligare ramar och mer konkreta uppgifter för att må bra. Och hon hade även behövt stärka upp sin självkänsla, som hon då knappt visste vad det innebar.

I dag arbetar Sofia Wahling som metodingenjör på Scania och privat har hon fortsatt att engagera sig i frågor kring utmattning genom sitt instagramkonto #Hejdå psykisk ohälsa och podden Ut ur väggen – vidare i livet, tillsammans med två andra kvinnliga ingenjörer. Hösten 2020 började Sofia Wahling fundera på hur frågor om psykisk hälsa skulle kunna få ett större fokus på Scania.

– Jag har aldrig tidigare varit fackligt förtroendevald men plötsligt insåg jag att Akademikerföreningen på Scania kunde vara rätt forum.

Viktig medlemsfråga

Under våren 2020 blev Sofia förtroendevald i Akademikerföreningen och ingick i en arbetsgrupp som jobbar med arbetsmiljöfrågor. Där hon lyfte förslaget om att fokusera mer på psykisk hälsa. Gensvaret blev jättestort och genom tidigare enkätundersökningar kunde Akademikerföreningen se att psykisk hälsa var ett område som medlemmarna ville att facket skulle prioritera.

– Vi bildade en arbetsgrupp på fyra personer och bestämde oss för att göra en handbok om psykisk hälsa.

Sofia berättar att arbetsgruppen snabbt var enig om att de det var viktigt att få med personliga berättelser från medarbetare på Scania som själva drabbats av utmattning och psykisk ohälsa.

– Det visade sig inte alls vara så svårt som vi hade trott. Tre medarbetare som blev tillfrågade tackade ja utan att tveka, och så medverkar jag själv med min berättelse.

De personliga berättelserna i intervjuform är navet i handboken som är uppdelad i fyra kapitel som vart och ett fokuserar på ett område: stress, återhämtning och energi, psykisk ohälsa samt hjälp och stöd.

Varje kapitel innehåller en intervju tillsammans med fakta, tips och enkla självskattningstest från en rad olika källor. Scanias företagshälsovård medverkar också och berättar om vilket stöd man kan få i en situation med hög stress.

Företagsledningen backar upp

Nu har det gått ett år sedan arbetet startade och boken är äntligen färdig. I mitten av mars kommer den ut, både i digitalt format och i en mindre tryckt upplaga. Och den kommer att finns både på svenska och engelska.

Förordet i boken är undertecknat av både Scanias VD och HR chef som inte tvekade en sekund när de fick frågan.

– Jag är verkligen glad att jobba på ett företag som tycker att de här frågorna är viktiga. Nu känns det jättespännande att se hur boken kommer att mottas av kollegorna.

Sofia Wahling påpekar att handboken inte alls bara riktar sig till personer som på något vis mår dåligt. Förhoppningen är att den ska öka kunskapen hos andra som inte har någon egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Med bättre kunskap kan det vara lättare att upptäcka en kollega som behöver stöd.

– Jag hoppas att den också kan spridas utanför Scania. Det vore fantastiskt om det skulle finnas ett intresse från andra arbetsplatser. Alla som är nyfikna är välkomna att höra av sig till oss, säger Sofia Wahling.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

hand som skriver på kontrakt

Åtta tips – tänk på det här innan du skriver på

0
Skriver du på anställningsavtalet och tänker att villkoren enkelt går att omförhandla? Eller att villkor ”egentligen inte gäller”? Tänk då om.

Sveriges Ingenjörer på Ericsson: ”Inte nu igen”

8
Efter invasionen av Ukraina har Ericsson sökt och beviljats tillstånd för export till Ryssland. Men bolaget har hävdat att exporten upphört.  Det har fått Sveriges Ingenjörer på Ericsson att reagera med besvikelse.
Ingenjörer i riksdagen 2022

Fler ingenjörer i riksdagen efter valet

0
De senaste två mandatperioderna har 12–13 av riksdagens 349 ledamöter varit ingenjörer. Nu har antalet ökat till minst 18 – och alla partier har minst en ledamot som är ingenjör.

Här är de 21 vanligaste frågorna om omställningsstudiestödet

0
Från den 1 oktober kan du söka stöd för att börja plugga nästa år med upp till 80 procent av lönen. Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius svara på 21 frågor om hur stödet fungerar.

Så söker du omställningsstudiestödet – en guide i sex steg

0
Den 1 oktober öppnar ansökan för att söka omställningsstudiestödet. Ingenjören  guidar dig i sex steg genom ansökningsprocessen. 

När Volvo Cars ställer om måste ingenjörerna ställa om

0
Om åtta år ska Volvo Cars inte längre göra bilar med förbränningsmotorer. För många ingenjörer på Volvo krävs att de kompetensutvecklar sig för att klara framtidens produktion och utvecklingsarbete.

8 av 10 unga ingenjörer vill bli chef

2
Bland ingenjörer under 40 år kan 80 procent tänka sig att bli chef. Det finns tecken på att den administrativa belastningen på chefer har minskat men fler pressas av oklara förväntningar och orealistiska mål.
V-huset LTH

Så skiljer andelen kvinnliga professorer mellan högskolorna – och inriktningarna

0
19,4 procent av professorerna inom teknik i Sverige är kvinnor. Här är statistiken och kommentarer från Lund, Jönköping och Högskolan Väst.  

Se upp så att flextiden inte blir en arbetsmiljöfälla

1
Flextid är en uppskattad förmån, men det finns också risker. Läs på hur avtalet är tänkt att tillämpas på din arbetsplats och var vaksam på hur mycket du egentligen jobbar.

Myndigheter med växtvärk – så här gör de för att hantera den 

0
Flera statliga myndigheter ligger i startgroparna för en kraftig tillväxt. Tusentals nya medarbetare ska anställas – och en stor del är ingenjörer.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Borde man prata mer om lön på arbetsplatsen?

3
Kan öppna löner vara ett sätt att öka pressen på arbetsgivaren att höja lönerna? Sveriges Ingenjörers förhandlingsexpert ger sin syn på saken.

TOPPLISTA