Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv ABB prisas för sitt arbete med jämställdhet

ABB prisas för sitt arbete med jämställdhet

ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige har utsetts till vinnare av Industrins jämställdhetspris. ”Vårt arbete visar att det går att förändra, om man verkligen vill” säger Linda Wennberg som är chef för enheten.

För två år sedan lanserade ABB den globala satsningen på att öka andelen kvinnor i företaget. På global basis är målet att ha 25 procent kvinnliga chefer år 2030. I Sverige är målet 40 procent.

Har redan nått målet

Linda Wennberg. Foto Jonas Bilberg

ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige fick nyligen ta emot Industrins jämställdhetspris 2021 för sitt arbete med att öka jämställdheten i verksamheten.

Med 41 procent kvinnliga chefer har de redan nått bolagets mål i Sverige. Dessutom har de 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och 35 procent kvinnor totalt på enheten.

– Det känns jättekul att vi får den här uppmärksamheten. Det är redan flera som har hört av sig och vill att vi ska komma och berätta om hur vi arbetar, säger Linda Wennberg, chef för ABB:s enhet Motor Starting & Safety i Sverige.

Bli medveten om sina fördomar

Bakom utmärkelsen ligger flera års hårt arbete för att systematiskt för att öka andelen kvinnor i verksamheten. Bland annat har alla chefer gått utbildningen Interrupting Unconscious Bias som handlar om att utforska sina fördomar – att inse att vi alla bär på fördomar och hur de påverkar vårt agerande.

Idag har de 41 procent kvinnliga chefer, 50 procent kvinnor i ledningsgruppen och 35 procent kvinnor totalt på enheten.

– Det handlar mycket om att bli medveten om sina egna fördomar så att man kan agera på ett annat sätt, förklarar Linda Wennberg.

Dessutom jobbar de aktivt i många olika sammanhang för att inspirera och motivera kvinnor att välja tekniska yrken. De tar emot praktikanter från Tekniksprånget, ställer upp som mentorer och medverkar i olika typer av nätverk. Innan pandemin tog de även emot högstadietjejer på studiebesök via Teknikbussen.

– Det handlar om ett långsiktigt arbete att väcka intresset för teknikyrken. Vi vill visa hur roligt och spännande det är att arbeta inom industrin och visa på de möjligheterna, säger Linda Wennberg.

Inte läge att slappna av

Men för att nå företagets jämställdhetsmål har förstås rekryteringen varit en viktig nyckel i arbetet. Det handlar om allt från hur annonserna utformas till att ha ögonen öppna för hur underlaget för rekryteringen ser ut.

ABB jobbar aktivt i många olika sammanhang för att inspirera och motivera kvinnor att välja tekniska yrken.

Om det är få kvinnliga sökande till en tjänst ser de till att få in fler sökande, via nätverk, sociala medier och personliga kontakter.

– Vi har ett tydligt fokus och ser till att hela tiden följa upp vårt arbete. Det är också den stora utmaningen i vårt arbete, att inte slappna av och tänka att vi är klara, säger hon.

Har en inkluderande kultur

Linda Wennberg förklarar att det finns ett starkt stöd för jämställdhetsarbetet, både från ledningen och bland medarbetarna. Forskning visar att en bra mix av både kvinnor och män påverkar allt från arbetsmiljö, trivsel och kreativitet till produktivitet och ekonomiska resultat.

Detta är också något som Linda Wennberg skriver under på.

Industrins jämställdhetspris

Delas ut av Industrirådet och går till industriföretag som har genomfört utvecklande insatser för ökad jämställdhet. 

Industrirådet är en samverkansplattform mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrin. Juryn för priset består av företrädare för dessa organisationer. 

Priset delades ut första gången 2012.

– Det är bra att ha en mix av kvinnor och män, det påverkar både kultur och arbetsmiljö. Vi pratade om det när vi precis fått priset, att vi trivs väldigt bra med varandra. Vi har en inkluderande kultur, den är bra för teamarbetet och bidrar till en innovativ atmosfär, förklarar hon.

Det går att förändra

Även om målet, 40 procent kvinnor i ledande positioner, nu är nått, kan arbetet inte stanna av. Nästa utmaning är att även öka den totala andelen kvinnor i verksamheten.

Genom utmärkelsen har de även fått en hel del uppmärksamhet, både internt och från andra industriföretag som vill att de kommer och delar med sig av sina erfarenheter.

– Vårt arbete visar att det går att förändra, om man verkligen vill. Vi hoppas att det kan inspirera andra att jobba för att få fler kvinnor till industrin, säger Linda Wennberg.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Sju tips: Så gör du om din firma går dåligt

0
Vad kan du som egen företagare göra för att rädda situationen när framtiden ser mörk ut? Anders Hallgren på Sveriges Ingenjörer delar med sig av goda råd till krisande egenföretagare.

32 råd – det här hade vi velat veta på första jobbet

0
Ingenjören frågade tio unga ingenjörer vad de hade velat veta när klev in genom dörren på sitt första ingenjörsjobb.

Ett utlandsjobb kan ge karriären en skjuts

0
Ericsson har verksamhet i 180 länder. Anki Ljung, rekryteringschef på Ericsson har flera tips till dem som vill ut i världen.

Så hittar du ett utlandsjobb och svar på allt du behöver veta

0
I den här guiden får du tips på hur du kan hitta ett utlandsjobb och allt praktiskt du måste tänka på – innan du flyttar utomlands – och när du flyttar hem.  
hand som skriver på kontrakt

Åtta tips – tänk på det här innan du skriver på

0
Skriver du på anställningsavtalet och tänker att villkoren enkelt går att omförhandla? Eller att villkor ”egentligen inte gäller”? Tänk då om.

Sveriges Ingenjörer på Ericsson: ”Inte nu igen”

9
Efter invasionen av Ukraina har Ericsson sökt och beviljats tillstånd för export till Ryssland. Men bolaget har hävdat att exporten upphört.  Det har fått Sveriges Ingenjörer på Ericsson att reagera med besvikelse.

Fler ingenjörer i riksdagen efter valet

0
De senaste två mandatperioderna har 12–13 av riksdagens 349 ledamöter varit ingenjörer. Nu har antalet ökat till minst 18 – och alla partier har minst en ledamot som är ingenjör.

Här är de 21 vanligaste frågorna om omställningsstudiestödet

0
Från den 1 oktober kan du söka stöd för att börja plugga nästa år med upp till 80 procent av lönen. Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius svarar på 21 frågor om hur stödet fungerar.

Så söker du omställningsstudiestödet – en guide i sex steg

0
Den 1 oktober öppnar ansökan för att söka omställningsstudiestödet. Ingenjören  guidar dig i sex steg genom ansökningsprocessen. 

När Volvo Cars ställer om måste ingenjörerna ställa om

0
Om åtta år ska Volvo Cars inte längre göra bilar med förbränningsmotorer. För många ingenjörer på Volvo krävs att de kompetensutvecklar sig för att klara framtidens produktion och utvecklingsarbete.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Borde man prata mer om lön på arbetsplatsen?

3
Kan öppna löner vara ett sätt att öka pressen på arbetsgivaren att höja lönerna? Sveriges Ingenjörers förhandlingsexpert ger sin syn på saken.

TOPPLISTA