Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Roberto Maiorana
Roberto Maiorana, ny generaldirektör för Trafikverket. Foto: Patrik Lindström

Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana får en månadslön på 162 000 kronor, plus en rad andra förmåner. Det är dock en lägre lön än företrädaren Lena Erixon haft, skriver tidningen Publikt.

Den 31 december 2021 löpte förordnandet för Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon ut. Efter det har Bo Netz, överdirektör på Trafikverket, varit vikarierande generaldirektör och chef för Trafikverket.

Men nu den 1 mars tillträder den nya generaldirektören, Roberto Maiorana, som tidigare varit chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket.

I pressmeddelandet om den nye generaldirektören sa infrastrukturminister Tomas Eneroth att Roberto Maiorana ”har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt.”

Roberto Maioranas lön, 162 000 kronor i månaden, är dock lägre än företrädaren Lena Erixons månadslön på 178 000. Myndighetschefernas löner sätts av regeringen och Lena Erixon var under flera år högst betald av dem.

Roberto Maiorana hamnar nu på plats fem i lönetopplistan för myndighetschefer, efter cheferna för Polismyndigheten, Försäkringskassan, Försvarsmakten och Skatteverket.

Se artikeln Så mycket tjänar myndighetscheferna

Förutom lönen får Roberto Maiorana också flera förmåner, såsom fri bil och hyra för en tvårumslägenhet i Borlänge, där Trafikverket har sitt huvudkontor. Det uppger Publikt.

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Så mycket tjänar 41 facktoppar

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
Fler artiklar