Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana får en månadslön på 162 000 kronor, plus en rad andra förmåner. Det är dock en lägre lön än företrädaren Lena Erixon haft, skriver tidningen Publikt.

Den 31 december 2021 löpte förordnandet för Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon ut. Efter det har Bo Netz, överdirektör på Trafikverket, varit vikarierande generaldirektör och chef för Trafikverket.

Men nu den 1 mars tillträder den nya generaldirektören, Roberto Maiorana, som tidigare varit chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket.

I pressmeddelandet om den nye generaldirektören sa infrastrukturminister Tomas Eneroth att Roberto Maiorana ”har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt.”

Roberto Maioranas lön, 162 000 kronor i månaden, är dock lägre än företrädaren Lena Erixons månadslön på 178 000. Myndighetschefernas löner sätts av regeringen och Lena Erixon var under flera år högst betald av dem.

Roberto Maiorana hamnar nu på plats fem i lönetopplistan för myndighetschefer, efter cheferna för Polismyndigheten, Försäkringskassan, Försvarsmakten och Skatteverket.

Se artikeln Så mycket tjänar myndighetscheferna

Förutom lönen får Roberto Maiorana också flera förmåner, såsom fri bil och hyra för en tvårumslägenhet i Borlänge, där Trafikverket har sitt huvudkontor. Det uppger Publikt.

Karin Thorsell

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Lockar ingenjörer med tre månader gratis boende

0
Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan behöver rekrytera ingenjörer men konkurrensen i Västsverige är stor. Nu vänder man sig nu utomlands och erbjuder tre månader gratis boende.

Frustration bland studenter när kursvärderingar inte gör skillnad

0
Det finns problem som studenter tar upp i kursvärderingar år efter år. Men går det att byta ut en kursansvarig som inte tar till sig kritik? Ingenjören har undersökt hur det funkar på Linköpings tekniska högskola.

Manifestation mot villkoren för utländska forskare

1
Den nya utlänningslagen slår på ett orimligt sätt mot utländska forskare. Det hävdar ett hundratal doktorander och forskare som nyligen samlades vid en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
Volvo Cars

Chefstjänster på Volvo Cars vikta för vissa personer – ”Ingen idé att söka”

5
Vid många av chefstillsättningarna på Volvo Cars är det bestämt på förhand vem som ska få jobbet. För ingenjörerna som vill bli chefer har det här betytt att de inte fått chansen.

Vad är min övertid värd?

0
Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.

Det här är frågorna om semester som många ställer nu

0
Fick du inte semesterveckorna du hade hoppats på? Vill du hellre vara långledig på vintern men chefen säger nej? Viktor Rosencrantz, ombudsman på Sveriges Ingenjörer, svarar på de hetaste semesterfrågorna.
Patricia Quaglia och Sofia Johannesson

Hållbarhet och chefsfrågor vinnare i Ingenjörsvalet

0
Årets Ingenjörsval är avgjort. Ericssonlistan blev störst, men störst ökning fick Ingenjörer för ett hållbart samhälle och Chefer och ledarskap. Dessutom ökade valdeltagandet.

Här är årets 70 hetaste forskningsprojekt

0
Teknik i mänsklighetens tjänst var temat för årets IVA-lista över forskning med potential att förändra världen. Här är hela listan.

Tre metoder som tar udden av stressen

0
Oro kan komma plötsligt, lägga sig som ett lock över tankarna och ge ont i magen – även när den är helt obefogat. Här är tre konkreta tips på hur du kan hantera oro och stress i vardagen.
Arbetslöshet april 2020-april 2022

Arbetslösheten sjunker igen – men skillnad mellan inriktningarna

0
Arbetslösheten för ingenjörer fortsätter att sjunka och tangerar nu den lägsta nivån sedan 2012. Men nivåerna skiljer sig mellan inriktningarna – särskilt för civilingenjörer.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Nytt jobb? Därför ska du alltid kolla löneläget med facket

0
Att nya medarbetare kommer in på för låga löner drabbar inte bara den enskilda personen, det drabbar hela kollektivet. "Prata med facket lokalt innan du sätter dig i en löneförhandling" är rådet från en lokal fackordförande.

TOPPLISTA