Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjören Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya chef får lägre lön än företrädaren

Trafikverkets nya generaldirektör Roberto Maiorana får en månadslön på 162 000 kronor, plus en rad andra förmåner. Det är dock en lägre lön än företrädaren Lena Erixon haft, skriver tidningen Publikt.

Den 31 december 2021 löpte förordnandet för Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon ut. Efter det har Bo Netz, överdirektör på Trafikverket, varit vikarierande generaldirektör och chef för Trafikverket.

Men nu den 1 mars tillträder den nya generaldirektören, Roberto Maiorana, som tidigare varit chef för verksamhetsområde Trafik vid Trafikverket.

I pressmeddelandet om den nye generaldirektören sa infrastrukturminister Tomas Eneroth att Roberto Maiorana ”har erfarenhet av att leda stora, komplexa och geografiskt spridda organisationer med gott resultat. Han har också under sin tid på myndigheten utvecklat goda relationer och samarbetsformer både internt och externt.”

Roberto Maioranas lön, 162 000 kronor i månaden, är dock lägre än företrädaren Lena Erixons månadslön på 178 000. Myndighetschefernas löner sätts av regeringen och Lena Erixon var under flera år högst betald av dem.

Roberto Maiorana hamnar nu på plats fem i lönetopplistan för myndighetschefer, efter cheferna för Polismyndigheten, Försäkringskassan, Försvarsmakten och Skatteverket.

Se artikeln Så mycket tjänar myndighetscheferna

Förutom lönen får Roberto Maiorana också flera förmåner, såsom fri bil och hyra för en tvårumslägenhet i Borlänge, där Trafikverket har sitt huvudkontor. Det uppger Publikt.

Karin Thorsell

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Så hittar du ett utlandsjobb och svar på allt du behöver veta

0
I den här guiden får du tips på hur du kan hitta ett utlandsjobb och allt praktiskt du måste tänka på – innan du flyttar utomlands – och när du flyttar hem.  
hand som skriver på kontrakt

Åtta tips – tänk på det här innan du skriver på

0
Skriver du på anställningsavtalet och tänker att villkoren enkelt går att omförhandla? Eller att villkor ”egentligen inte gäller”? Tänk då om.

Sveriges Ingenjörer på Ericsson: ”Inte nu igen”

9
Efter invasionen av Ukraina har Ericsson sökt och beviljats tillstånd för export till Ryssland. Men bolaget har hävdat att exporten upphört.  Det har fått Sveriges Ingenjörer på Ericsson att reagera med besvikelse.
Ingenjörer i riksdagen 2022

Fler ingenjörer i riksdagen efter valet

0
De senaste två mandatperioderna har 12–13 av riksdagens 349 ledamöter varit ingenjörer. Nu har antalet ökat till minst 18 – och alla partier har minst en ledamot som är ingenjör.

Här är de 21 vanligaste frågorna om omställningsstudiestödet

0
Från den 1 oktober kan du söka stöd för att börja plugga nästa år med upp till 80 procent av lönen. Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius svarar på 21 frågor om hur stödet fungerar.

Så söker du omställningsstudiestödet – en guide i sex steg

0
Den 1 oktober öppnar ansökan för att söka omställningsstudiestödet. Ingenjören  guidar dig i sex steg genom ansökningsprocessen. 

När Volvo Cars ställer om måste ingenjörerna ställa om

0
Om åtta år ska Volvo Cars inte längre göra bilar med förbränningsmotorer. För många ingenjörer på Volvo krävs att de kompetensutvecklar sig för att klara framtidens produktion och utvecklingsarbete.

8 av 10 unga ingenjörer vill bli chef

3
Bland ingenjörer under 40 år kan 80 procent tänka sig att bli chef. Det finns tecken på att den administrativa belastningen på chefer har minskat men fler pressas av oklara förväntningar och orealistiska mål.
V-huset LTH

Så skiljer andelen kvinnliga professorer mellan högskolorna – och inriktningarna

0
19,4 procent av professorerna inom teknik i Sverige är kvinnor. Här är statistiken och kommentarer från Lund, Jönköping och Högskolan Väst.  

Se upp så att flextiden inte blir en arbetsmiljöfälla

1
Flextid är en uppskattad förmån, men det finns också risker. Läs på hur avtalet är tänkt att tillämpas på din arbetsplats och var vaksam på hur mycket du egentligen jobbar.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Borde man prata mer om lön på arbetsplatsen?

3
Kan öppna löner vara ett sätt att öka pressen på arbetsgivaren att höja lönerna? Sveriges Ingenjörers förhandlingsexpert ger sin syn på saken.

TOPPLISTA