Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv ”Kompetensutveckling måste bli en självklarhet på Scania”

”Kompetensutveckling måste bli en självklarhet på Scania”

På Scania upplever 65 procent av akademikerna att de inte har tillräckligt med tid för kompetensutveckling. Nu lyfter facket frågan med företaget men vill också göra alla medarbetare medvetna om sitt eget ansvar.

I vintras gjorde Akademikerföreningen på Scania en medlemsenkät om kompetensutveckling.

– Vi ville ta reda på om medlemmarna får kompetensutveckling – och de som inte får det, vad som hindrar dem, säger Christina Widén i Akademikerföreningens styrelse.

Av de omkring 800 medlemmar som svarade på enkäten uppgav 65 procent att de inte lägger ner tillräckligt med tid på kompetensutveckling för att bibehålla sin attraktivitet på arbetsmarknaden.

Det främsta skälet, som nära hälften angav, var brist på tid men 15 procent svarade att de inte vet inom vilket område de ska utveckla sig.

– De känner inte att det finns en uttalad riktning för deras kompetensutveckling. De vet helt enkelt inte vad de behöver lära sig för att få den kompetens som Scania behöver framöver, säger Christina Widén.

Mer tid och tydlighet

Nu försöker Akademikerföreningen skapa ett större fokus på kompetensutveckling, både genom samtal med ledningen och information till medlemmarna. Christina Widén menar att mycket handlar om en större medvetenhet och att var och en pratar om sina egna och företagets behov med sin chef.

– Kompetensutveckling måste bli en självklarhet och de hinder som vi ser måste vi lösa. Det handlar om att skapa tid och en tydlighet. Vi behöver en kultur där det är självklart att avsätta tid för kompetensutveckling.

Akademikerföreningen har presenterat enkätsvaren för företagsledningen och rektionerna har varit positiva. Christina Widén har också diskuterat enkätsvaren med flera av Scanias affärsområden och utifrån samtalen kan hon se att det saknas en gemensam strategi.

– Ett affärsområde har redan tydliga riktlinjer och erbjuder ett visst antal timmar i veckan för kompetensutveckling. En sådan modell skulle behövas på alla affärsområden, säger hon.

Någon brist på utbildningar ser hon inte heller att det finns. Företagets eget utbildningscenter Scania Academy erbjuder ett stort och brett utbud av kurser.

Handbok som ger tips

Christina Widén påpekar att det är viktigt att prata om både företagets och medarbetarens ansvar. Akademikerföreningen vill inspirera och pusha medarbetarna att komma i gång. En konkret idé är en handbok med information, tips och inspiration om karriär och kompetensutveckling.

Arbetet har precis startat och Christina Widén hoppas att den kan bli färdig till hösten.

– I mars släppte vi Starkare tillsammans – En handbok om psykisk hälsa. Den har blivit enormt uppskattad och nu hoppas vi att en handbok om karriär och kompetens ska få samma mottagande och ge kompetensutveckling större fokus och högre prioritet.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Lockar ingenjörer med tre månader gratis boende

0
Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan behöver rekrytera ingenjörer men konkurrensen i Västsverige är stor. Nu vänder man sig nu utomlands och erbjuder tre månader gratis boende.

Frustration bland studenter när kursvärderingar inte gör skillnad

0
Det finns problem som studenter tar upp i kursvärderingar år efter år. Men går det att byta ut en kursansvarig som inte tar till sig kritik? Ingenjören har undersökt hur det funkar på Linköpings tekniska högskola.

Manifestation mot villkoren för utländska forskare

1
Den nya utlänningslagen slår på ett orimligt sätt mot utländska forskare. Det hävdar ett hundratal doktorander och forskare som nyligen samlades vid en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
Volvo Cars

Chefstjänster på Volvo Cars vikta för vissa personer – ”Ingen idé att söka”

5
Vid många av chefstillsättningarna på Volvo Cars är det bestämt på förhand vem som ska få jobbet. För ingenjörerna som vill bli chefer har det här betytt att de inte fått chansen.

Vad är min övertid värd?

0
Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.

Det här är frågorna om semester som många ställer nu

0
Fick du inte semesterveckorna du hade hoppats på? Vill du hellre vara långledig på vintern men chefen säger nej? Viktor Rosencrantz, ombudsman på Sveriges Ingenjörer, svarar på de hetaste semesterfrågorna.
Patricia Quaglia och Sofia Johannesson

Hållbarhet och chefsfrågor vinnare i Ingenjörsvalet

0
Årets Ingenjörsval är avgjort. Ericssonlistan blev störst, men störst ökning fick Ingenjörer för ett hållbart samhälle och Chefer och ledarskap. Dessutom ökade valdeltagandet.

Här är årets 70 hetaste forskningsprojekt

0
Teknik i mänsklighetens tjänst var temat för årets IVA-lista över forskning med potential att förändra världen. Här är hela listan.

Tre metoder som tar udden av stressen

0
Oro kan komma plötsligt, lägga sig som ett lock över tankarna och ge ont i magen – även när den är helt obefogat. Här är tre konkreta tips på hur du kan hantera oro och stress i vardagen.
Arbetslöshet april 2020-april 2022

Arbetslösheten sjunker igen – men skillnad mellan inriktningarna

0
Arbetslösheten för ingenjörer fortsätter att sjunka och tangerar nu den lägsta nivån sedan 2012. Men nivåerna skiljer sig mellan inriktningarna – särskilt för civilingenjörer.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Nytt jobb? Därför ska du alltid kolla löneläget med facket

0
Att nya medarbetare kommer in på för låga löner drabbar inte bara den enskilda personen, det drabbar hela kollektivet. "Prata med facket lokalt innan du sätter dig i en löneförhandling" är rådet från en lokal fackordförande.

TOPPLISTA