Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv ”Kompetensutveckling måste bli en självklarhet på Scania”

”Kompetensutveckling måste bli en självklarhet på Scania”

På Scania upplever 65 procent av akademikerna att de inte har tillräckligt med tid för kompetensutveckling. Nu lyfter facket frågan med företaget men vill också göra alla medarbetare medvetna om sitt eget ansvar.

I vintras gjorde Akademikerföreningen på Scania en medlemsenkät om kompetensutveckling.

– Vi ville ta reda på om medlemmarna får kompetensutveckling – och de som inte får det, vad som hindrar dem, säger Christina Widén i Akademikerföreningens styrelse.

Av de omkring 800 medlemmar som svarade på enkäten uppgav 65 procent att de inte lägger ner tillräckligt med tid på kompetensutveckling för att bibehålla sin attraktivitet på arbetsmarknaden.

Det främsta skälet, som nära hälften angav, var brist på tid men 15 procent svarade att de inte vet inom vilket område de ska utveckla sig.

– De känner inte att det finns en uttalad riktning för deras kompetensutveckling. De vet helt enkelt inte vad de behöver lära sig för att få den kompetens som Scania behöver framöver, säger Christina Widén.

Mer tid och tydlighet

Nu försöker Akademikerföreningen skapa ett större fokus på kompetensutveckling, både genom samtal med ledningen och information till medlemmarna. Christina Widén menar att mycket handlar om en större medvetenhet och att var och en pratar om sina egna och företagets behov med sin chef.

– Kompetensutveckling måste bli en självklarhet och de hinder som vi ser måste vi lösa. Det handlar om att skapa tid och en tydlighet. Vi behöver en kultur där det är självklart att avsätta tid för kompetensutveckling.

Akademikerföreningen har presenterat enkätsvaren för företagsledningen och rektionerna har varit positiva. Christina Widén har också diskuterat enkätsvaren med flera av Scanias affärsområden och utifrån samtalen kan hon se att det saknas en gemensam strategi.

– Ett affärsområde har redan tydliga riktlinjer och erbjuder ett visst antal timmar i veckan för kompetensutveckling. En sådan modell skulle behövas på alla affärsområden, säger hon.

Någon brist på utbildningar ser hon inte heller att det finns. Företagets eget utbildningscenter Scania Academy erbjuder ett stort och brett utbud av kurser.

Handbok som ger tips

Christina Widén påpekar att det är viktigt att prata om både företagets och medarbetarens ansvar. Akademikerföreningen vill inspirera och pusha medarbetarna att komma i gång. En konkret idé är en handbok med information, tips och inspiration om karriär och kompetensutveckling.

Arbetet har precis startat och Christina Widén hoppas att den kan bli färdig till hösten.

– I mars släppte vi Starkare tillsammans – En handbok om psykisk hälsa. Den har blivit enormt uppskattad och nu hoppas vi att en handbok om karriär och kompetens ska få samma mottagande och ge kompetensutveckling större fokus och högre prioritet.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Paola Israde Burrola

Mentorer hjälper nyanlända ingenjörer till jobb – fler platser behövs

0
Trots att arbetsgivarna skriker efter ingenjörer har nyanlända ingenjörer svårt att få jobb i Sverige. Men med Sveriges Ingenjörers mentorprogram ökar chanserna att få jobb rejält, visar en ny utvärdering.

Seg och omotiverad efter semestern? Här är förklaringen

0
Känner du dig omotiverad och seg inför jobbstarten? Det är inget konstigt. Så här kan du göra för att väcka lusten inför höstens arbete.

Löneväxling kan vara lönsamt – men se upp för sju fallgropar

0
Löneväxling för pensionssparande är populärt. Men det är egentligen få personer som stämmer in på de sju kriterier som krävs för att det faktiskt ska vara lönsamt.
Blöta fotspår på en brygga

Ingenjören tar semester – vi ses igen den 15 augusti!

0
Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips hela sommaren. Här på Ingenjören.se är vi tillbaka den 15 augusti. Trevlig sommar! 
Mest lästa artiklar på Ingenjören.se

Löneskillnader, nytt studiestöd och 4-dagarsvecka – det här är mest läst i år

0
Hur stor skillnad är det mellan ingenjörslönerna? Hur fungerar studiestödet för yrkesverksamma? Ska erfarna bli provanställda? Och hur funkar fyradagarsveckan i Belgien? Här är årets mest lästa artiklar på Ingenjören.se.
Johan Kreicbergs i Almedalen

Almedalen: ”Ingenjörerna är verkligen i centrum för diskussionerna”

0
Kompetensutveckling och livslångt lärande. Det är den viktigaste frågan för Sveriges Ingenjörer på Almedalsveckan. "Vi är lite oroliga för att det går för långsamt" säger Johan Kreicbergs.

Bara fyra svenska energibolag (av 284) är helt jämställda

0
Nätverket Kraftkvinnorna har undersökt hur jämställda svenska energibolag är. Fyra bolag finns på topplistan. 57 procent av bolagen fick noll poäng i undersökningens jämställdhetsindex.

Skatteavdrag gör a-kassan billigare

1
Den 1 juli infördes ett skatteavdrag för a-kassan och från och med årsskiftet höjs den övre åldersgränsen för att vara medlem och få ersättning från a-kassan.

Kan du komma med shorts till jobbet?

3
Varma sommardagar kan det vara skönt med shorts, linne och sandaler. Men vilka kläder är okej på jobbet? Ingenjören frågade sju ingenjörer i olika sektorer och branscher.
Camilla Frankelius

Inbetalningar till tjänstepension förlängs till 66 år – ”Hade velat få mer”

0
Ett års extra inbetalningar till tjänstepensionen blir det för alla som har ITP1. Dessutom förlängs sjukpensionen till att gälla till 66 år. Men Sveriges Ingenjörer hade velat se större förbättringar.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

”Hur gör jag om jag blir sjuk på semestern?”

2
Varför ska du sjukanmäla dig om du blir sjuk på semestern? Och kan din chef kräva att du har koll på jobbmejlen när du är ledig? Så här säger förbundsjuristen.

TOPPLISTA