Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv Arbetsmarknad Sju regler du bör känna till när Las förändras

Sju regler du bör känna till när Las förändras

Den 30 juni 2022 träder nya Las, Lagen om anställningsskydd, i kraft och den 1 oktober börjar den gälla. Bland annat ändras turordningsreglerna och den som blir uppsagd av personliga skäl får ingen lön, även om det pågår en tvist i arbetsdomstolen.

Den nya lagstiftningen består av två delar. Den ena delen ger yrkesverksamma möjligheter att studera (läs om det här). Den andra delen består av nya regler om vad som gäller vid anställningar och uppsägningar av personliga skäl eller arbetsbrist.

Här är de viktigaste förändringarna som rör anställningar och uppsägningar:

1. Tre undantag från turordningen

Vid uppsägning på grund av arbetsbrist ska arbetsgivaren och fackförbunden, precis som i dag, förhandla om turordningen. Om man inte blir överens får arbetsgivaren göra undantag från turordningen för tre medarbetare vid varje driftsenhet och avtalsområde. Finns det flera avtal för tjänstemän (exempelvis Sveriges Ingenjörer och Unionen) slås de ihop. Alltså kan högst tre tjänstemän och tre arbetare undantas per driftsenhet.

2. Tre månader till fler undantag

Det införs en gräns på tre månader för nya undantag vid uppsägningar. Alltså först efter tre månader kan arbetsgivare göra tre nya undantag från turordningen.

3. Snabbare tillsvidareanställd

Allmän visstidsanställning försvinner och ersätts av särskild visstidsanställning. För den krävs det nu bara ett år för att övergå i en tillsvidareanställning (från tidigare två år).

4. En omplacering räcker

Uppsägning av personliga skäl betyder att någon misskött sitt arbete så grovt att det är ett brott mot anställningsavtalet. I den nya lagen står det att en uppsägning av personliga skäl ska vara grundad på sakliga skäl.

Lagen gör det tydligare än tidigare att arbetsgivare som vill säga upp av personliga skäl första ska erbjuda en omplacering. Men ett erbjudande räcker. Finns problemen kvar efter en omplacering kan medarbetaren sägas upp.
Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer förklarar vad det här innebär i praktiken.

Camilla Frankelius
Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

– Det är en skärpning av reglerna som finns och jag vill påstå att det gynnar arbetsgivaren. I den nya lagen behöver arbetsgivaren inte göra lika stora ansträngningar med till exempel flera omplaceringar för att hjälpa en individ som missköter sig att fungera bättre.

Men precis som tidigare måste arbetsgivaren påtala problemen med individen och ha en dialog för att komma tillrätta med de delar som arbetsgivaren inte kan acceptera.

5. Ingen lön under domstolstvist

Den som blir uppsagd av personliga skäl kommer, precis som idag, kunna få stöd från sitt fackförbund, eller ett annat juridiskt ombud, för att ta frågan till arbetsdomstolen. En viktig förändring är att anställningen avslutas och arbetsgivaren behöver inte betala ut lön under tiden som tvisten pågår. Men då har man rätt till a-kassa.

– För dem med höga löner har parterna enats om en kompletterande arbetslöshetsersättning som innebär att individen kan få 80-procent av lönen om tvisten drivs vidare till domstol. Annars skulle sannolikt få höginkomsttagare vara beredda att tvista om en uppsägning i domstol. Alla måste våga driva sina ärenden, säger Camilla Frankelius.

6. Dyrare för arbetsgivare som gör fel

Om domstolen anser att uppsägningen varit felaktig måste arbetsgivaren betala lön till medarbetaren för hela perioden efter uppsägningen.

Camilla Frankelius tror att förändringarna av reglerna för uppsägningar av personliga skäl kommer att få viss påverkan på fackförbunden.

– Förändringarna har inte blivit så drastiska och förhoppningsvis kommer många tvister kring uppsägningar lösas i förhandlingar, men det blir säkert fler domstolsärenden. Framför allt i början kan det krävas ett antal domstolsärenden för att tydliggöra förändringarna.

7. Några skillnader för offentlig sektor

Inom statlig sektor pågår fortfarande förhandlingar men för kommuner och regioner liksom kommunala bolag inom Sobona är villkoren klara.

För Sveriges Ingenjörers medlemmar i kommuner och regioner och för dem som har avtal med Sobona gäller de flesta av villkoren som finns i privat sektor.

Men det finns några skillnader:

  • Arbetsgivare som är kommuner och regioner får inte undanta tre personer från turordningslistan vid uppsägningar.
  • För särskilda visstidsanställningar och vikariat enligt §5 anställningsskyddslagen finns sedan tidigare kortare konverteringsregler som gör att vikarier snabbare övergår i en tillsvidareanställning.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Sverige bäst i EU på innovation

0
Sverige är det mest innovativa landet i EU. Det visar FN:s årliga ranking Global Innovation Index. 

Kamp om ingenjörer när Käppalaverket växer

0
Nu ska ett av Sveriges största reningsverk – Käppala – minska utsläppen. Närmare 200 ingenjörer är knutna till projektet i någon utsträckning.

Sju tips: Så gör du om din firma går dåligt

0
Vad kan du som egen företagare göra för att rädda situationen när framtiden ser mörk ut? Anders Hallgren på Sveriges Ingenjörer delar med sig av goda råd till krisande egenföretagare.

32 råd – det här hade vi velat veta på första jobbet

0
Ingenjören frågade tio unga ingenjörer vad de hade velat veta när klev in genom dörren på sitt första ingenjörsjobb.

Ett utlandsjobb kan ge karriären en skjuts

0
Ericsson har verksamhet i 180 länder. Anki Ljung, rekryteringschef på Ericsson har flera tips till dem som vill ut i världen.

Så hittar du ett utlandsjobb och svar på allt du behöver veta

0
I den här guiden får du tips på hur du kan hitta ett utlandsjobb och allt praktiskt du måste tänka på – innan du flyttar utomlands – och när du flyttar hem.  
hand som skriver på kontrakt

Åtta tips – tänk på det här innan du skriver på

0
Skriver du på anställningsavtalet och tänker att villkoren enkelt går att omförhandla? Eller att villkor ”egentligen inte gäller”? Tänk då om.

Sveriges Ingenjörer på Ericsson: ”Inte nu igen”

9
Efter invasionen av Ukraina har Ericsson sökt och beviljats tillstånd för export till Ryssland. Men bolaget har hävdat att exporten upphört.  Det har fått Sveriges Ingenjörer på Ericsson att reagera med besvikelse.

Fler ingenjörer i riksdagen efter valet

0
De senaste två mandatperioderna har 12–13 av riksdagens 349 ledamöter varit ingenjörer. Nu har antalet ökat till minst 18 – och alla partier har minst en ledamot som är ingenjör.

Här är de 21 vanligaste frågorna om omställningsstudiestödet

0
Från den 1 oktober kan du söka stöd för att börja plugga nästa år med upp till 80 procent av lönen. Sveriges Ingenjörers förhandlingschef Camilla Frankelius svarar på 21 frågor om hur stödet fungerar.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

Borde man prata mer om lön på arbetsplatsen?

3
Kan öppna löner vara ett sätt att öka pressen på arbetsgivaren att höja lönerna? Sveriges Ingenjörers förhandlingsexpert ger sin syn på saken.

TOPPLISTA