Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Arbetsliv Arbetsmarknad Sju regler du bör känna till när Las förändras

Sju regler du bör känna till när Las förändras

Den 30 juni 2022 träder nya Las, Lagen om anställningsskydd, i kraft och den 1 oktober börjar den gälla. Bland annat ändras turordningsreglerna och den som blir uppsagd av personliga skäl får ingen lön, även om det pågår en tvist i arbetsdomstolen.

Den nya lagstiftningen består av två delar. Den ena delen ger yrkesverksamma möjligheter att studera (läs om det här). Den andra delen består av nya regler om vad som gäller vid anställningar och uppsägningar av personliga skäl eller arbetsbrist.

Här är de viktigaste förändringarna som rör anställningar och uppsägningar:

1. Tre undantag från turordningen

Vid uppsägning på grund av arbetsbrist ska arbetsgivaren och fackförbunden, precis som i dag, förhandla om turordningen. Om man inte blir överens får arbetsgivaren göra undantag från turordningen för tre medarbetare vid varje driftsenhet och avtalsområde. Finns det flera avtal för tjänstemän (exempelvis Sveriges Ingenjörer och Unionen) slås de ihop. Alltså kan högst tre tjänstemän och tre arbetare undantas per driftsenhet.

2. Tre månader till fler undantag

Det införs en gräns på tre månader för nya undantag vid uppsägningar. Alltså först efter tre månader kan arbetsgivare göra tre nya undantag från turordningen.

3. Snabbare tillsvidareanställd

Allmän visstidsanställning försvinner och ersätts av särskild visstidsanställning. För den krävs det nu bara ett år för att övergå i en tillsvidareanställning (från tidigare två år).

4. En omplacering räcker

Uppsägning av personliga skäl betyder att någon misskött sitt arbete så grovt att det är ett brott mot anställningsavtalet. I den nya lagen står det att en uppsägning av personliga skäl ska vara grundad på sakliga skäl.

Lagen gör det tydligare än tidigare att arbetsgivare som vill säga upp av personliga skäl första ska erbjuda en omplacering. Men ett erbjudande räcker. Finns problemen kvar efter en omplacering kan medarbetaren sägas upp.
Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer förklarar vad det här innebär i praktiken.

Camilla Frankelius
Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer.

– Det är en skärpning av reglerna som finns och jag vill påstå att det gynnar arbetsgivaren. I den nya lagen behöver arbetsgivaren inte göra lika stora ansträngningar med till exempel flera omplaceringar för att hjälpa en individ som missköter sig att fungera bättre.

Men precis som tidigare måste arbetsgivaren påtala problemen med individen och ha en dialog för att komma tillrätta med de delar som arbetsgivaren inte kan acceptera.

5. Ingen lön under domstolstvist

Den som blir uppsagd av personliga skäl kommer, precis som idag, kunna få stöd från sitt fackförbund, eller ett annat juridiskt ombud, för att ta frågan till arbetsdomstolen. En viktig förändring är att anställningen avslutas och arbetsgivaren behöver inte betala ut lön under tiden som tvisten pågår. Men då har man rätt till a-kassa.

– För dem med höga löner har parterna enats om en kompletterande arbetslöshetsersättning som innebär att individen kan få 80-procent av lönen om tvisten drivs vidare till domstol. Annars skulle sannolikt få höginkomsttagare vara beredda att tvista om en uppsägning i domstol. Alla måste våga driva sina ärenden, säger Camilla Frankelius.

6. Dyrare för arbetsgivare som gör fel

Om domstolen anser att uppsägningen varit felaktig måste arbetsgivaren betala lön till medarbetaren för hela perioden efter uppsägningen.

Camilla Frankelius tror att förändringarna av reglerna för uppsägningar av personliga skäl kommer att få viss påverkan på fackförbunden.

– Förändringarna har inte blivit så drastiska och förhoppningsvis kommer många tvister kring uppsägningar lösas i förhandlingar, men det blir säkert fler domstolsärenden. Framför allt i början kan det krävas ett antal domstolsärenden för att tydliggöra förändringarna.

7. Några skillnader för offentlig sektor

Inom statlig sektor pågår fortfarande förhandlingar men för kommuner och regioner liksom kommunala bolag inom Sobona är villkoren klara.

För Sveriges Ingenjörers medlemmar i kommuner och regioner och för dem som har avtal med Sobona gäller de flesta av villkoren som finns i privat sektor.

Men det finns några skillnader:

  • Arbetsgivare som är kommuner och regioner får inte undanta tre personer från turordningslistan vid uppsägningar.
  • För särskilda visstidsanställningar och vikariat enligt §5 anställningsskyddslagen finns sedan tidigare kortare konverteringsregler som gör att vikarier snabbare övergår i en tillsvidareanställning.

Karin Virgin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Camilla Frankelius

Inbetalningar till tjänstepension förlängs till 66 år – ”Hade velat få mer”

0
Ett års extra inbetalningar till tjänstepensionen blir det för alla som har ITP1. Dessutom förlängs sjukpensionen till att gälla till 66 år. Men Sveriges Ingenjörer hade velat se större förbättringar.

”Nu måste vi prata mer om den digitala arbetsmiljön”

0
– Vi måste ställa krav på vår digitala arbetsmiljö och inte acceptera krångliga system, säger Jan Gulliksen, professor och vicerektor på KTH. Han är årets mottagare av Levipriset från Sveriges Ingenjörer.

GUIDE: Intresserad av att bli trainee – det här ska du tänka på

0
Att bli trainee är ett bra sätt att börja karriären. Men kontrollera vilka anställningsvillkor som gäller och att det finns en tydlig plan för hela traineeperioden.
Gunnar Zackrisson, Eva Snis, Karl Stavaeus, Hanna Hartikainen, Pia Krantz, Jenny Strand och Sofia Johannesson

Ingenjörer som är chefer: ”Här är 42 råd om du vill bli chef”

0
En överväldigande majoritet av Sveriges ingenjörers medlemmar under 40 år kan tänka sig att bli chefer. Men hur gör man? Sju ingenjörer som är eller har varit chefer tipsar.

Ska jag tacka ja till ett jobb fast jag hoppas på ett annat?

0
Vad gör jag om jag får ett jobberbjudande men hoppas på ett annat där beskedet dröjer? Ingenjören bad May Molin, rekryteringskonsult på Qrios Engineering, om råd.

Karriärplanen ger dig fördelar – genom hela arbetslivet

0
En karriärplan hjälper dig oavsett om du är i början, mitten eller i slutet av din karriär, om du söker ett nytt jobb, vill byta bransch eller helt enkelt vill fortsätta att utvecklas där du är. Så här gör du.

Klas jobbar på distans – 80 mil från kontoret

0
Sedan tio år sitter civilingenjören Klas Fredriksson oftast hemma i ett villaområde i Göteborg och sköter sitt arbete för Permascand, vars huvudkontor ligger ungefär 80 mil norrut.
Signatur

Klausuler kan bli hinder när du vill byta jobb

0
Det är inte ovanligt att arbetsgivare vill skriva in klausuler i anställningsavtalet som reglerar vad som gäller när du slutar. Men det här vill Sveriges Ingenjörer varna för. ”Det du skriver under gäller, så var försiktig.”

Mer kompetensutveckling när facket driver frågorna

0
Facklig representation på arbetsplatsen kan vara en fördel för anställda som vill utveckla sin kompetens. Det visar en studie från Umeå universitet.

Nya studiestödet är klart – studera med upp till 80 procent av lönen

15
Nu införs ett studiestöd som gör att yrkesverksamma kan studera med 80 procent av lönen. Redan 1 oktober kan du skicka din ansökan till CSN och från och med 1 januari 2023 kan du börja studera.

INGENJÖRSKARRIÄR

VI REKOMMENDERAR

”Jag var en överviktig stressad chef”

2
Med livet på högvarv och ett jobb han drömt om sa plötsligt kroppen stopp.  "Jag hade glömt bort att ta hand om mig själv" berättar Johan Hansson som nu vill varna andra för att göra samma misstag.

TOPPLISTA