Solen

  1
  208

  1 KOMMENTAR

  LÄMNA EN KOMMENTAR

  Please enter your comment!

  Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer. Publicering sker efter att inlägget granskats. Skriv gärna kort, håll god ton och håll dig till ämnet. Vi publicerar inte kommentarer med personangrepp. Kommentarsfältet stängs 21 dagar efter artikelns publiceringsdag.

  Please enter your name here

  SENASTE NYTT

  Sverige

  Så mycket skiljer sig ingenjörers löner

  Hur mycket skiljer lönen mellan ingenjörer som är chefer och de som inte är det? Mellan storstäder och övriga landet, privat och offentlig sektor och mellan civil- och högskoleingenjörer? Det får du svar på här.

  Gör testet som mäter din trötthet

  Hur trött känner du dig efter jobbet? Gör Sahlgrenska sjukhusets test som ger svar på din situation. Isolering vid hemarbete är en riskfaktor för trötthet.

  Klarar du dig om du blir arbetslös?

  Gör en riskanalys, se över din budget och testa kriståligheten för just din ekonomi. Det är tre bra tips för att slippa känna oro.

  ”Utan oss stannar sjukhusen”

  När coronapandemin belastade sjukvården till bristningsgränsen arbetade också medicinteknikerna långa pass, ofta nära smittade patienter. Men i mediabevakningen har de hamnat i skuggan.

  Högskolor tar fram utbildningar för ingenjörer i industrin

  Tretton lärosäten har tillsammans tagit fram digitala utbildningar för yrkesverksamma ingenjörer inom industrin. Efter årsskiftet kan 1 000 utbildningsplatser bli tillgängliga.

  Göteborgs första stadsbonde är en ingenjör

  Klara Hansson är stadsbonde i Göteborg. "Jag inser att jag har stor nytta av mina ingenjörskunskaper i det jobb jag har nu" berättar hon.
  Hemarbetsplats

  Tänk på ljuset på (hemma)kontoret

  Får kökslampan eller mysbelysningen fungera som arbetslampor när du jobbar hemma? Här ger synergonomen Per Nylén råd för hemmakontoret och kontoret. 

  Ställ krav på din arbetsmiljö i hemmet

  "Det är inte rimligt att anställda själva står för kostnaden att anpassa en arbetsplats i hemmet för en god arbetsmiljö" säger Magnus Skagerfält, sakkunnig på Sveriges Ingenjörer.

  AB Volvo avslutar alla permitteringar

  – Vi tror att våra medlemmar tycker att det är positivt och ger en signal i rätt riktning, säger Peter Månsson, koncernförhandlare för akademikerna på AB Volvo, om företagets beslut att avsluta permitteringarna.
  Gamer

  Test visar nyttan på jobbet av att vara en gamer

  Kan vana av World of Warcraft, Minecraft eller Mario Cart hjälpa dig på jobbet? Ja, menar Manpower som tagit fram ett test utifrån 11 000 olika spel och översätter dem till kompetenser på jobbet.