Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Skriver du på anställningsavtalet och tänker att villkoren enkelt går att omförhandla? Eller att villkor ”egentligen inte gäller”? Tänk då om.

Här är ingenjörernas sex vanligaste Linkedin-missar

Linkedin är ett effektivt sätt att göra dig synlig för rekryterare. Men se upp så att du inte gör någon av de klassiska misstagen.

Ny portal guidar ingenjörer till rätt kompetens

Det nya omställningsstödet öppnar för helt nya möjligheter för kompetensutveckling. Men hur hittar man i utbudet av utbildningar? Det hoppas Pär Weihed råda bot på.

Så tackar du nej till att bli chef

Så här gör du om du blir erbjuden ett chefsjobb, men känner att detta inte är rätt för dig just nu.

På jobbjakt? Så skriver du det personliga brevet

Det finns tre frågor som ditt personliga brev bör besvara. "Svårare än så är det inte" konstaterar Arbetsförmedlingens karriärexpert Ellinor Wassberg.

GUIDE: Intresserad av att bli trainee – det här ska du tänka på

Att bli trainee är ett bra sätt att börja karriären. Men kontrollera vilka anställningsvillkor som gäller och att det finns en tydlig plan för hela traineeperioden.

Ingenjörer som är chefer: ”Här är 42 råd om du vill bli chef”

En överväldigande majoritet av Sveriges ingenjörers medlemmar under 40 år kan tänka sig att bli chefer. Men hur gör man? Sju ingenjörer som är eller har varit chefer tipsar.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER