Rättelser Ingenjören 2010

Rättelse nummer 4
I Ingenjören nr 4, 2010, står det på sidan 80 – under rubriken ”Ekonomin stressar studenterna” att en student enligt Swedbanks institut för privatekonomi har 940 kronor kvar att leva på när alla nödvändiga utgifter är betalda.

Swedbank rättar: Deras studie visar att studenterna endast har 160 kronor kvar att leva på när allt nödvändigt är betalt. Swedbank poängterar också att de har räknat med bostadsbidrag eftersom studenter under 29 år har rätt till det. Bostadsbidraget minskas dock om de bidragsgrundade inkomsterna överstiger 41 000 kronor per år för ensamstående och 58 000 kronor per år för sambos.

Rättelse nummer 3
I Listan på sidan 13 i nummer 3  rekommenderar Leif Alsheimer böcker som han tycker att studenter bör läsa. Boken om makt av Niccolò Machiavelli heter dock bara Fursten.

Vår uppmärksamma läsare Lars Johansson i Solna undrar över en mening i ”Blir vi dummare av Google”. Högt upp på sidan 64 står det ”Hur gjorde du?”. Rätt översättning borde ha varit ”Hur gick det för dig?”. Fantastiskt med så uppmärksamma läsare! Tack!
Trevlig sommar!
Redaktionen

Comments are closed.

Senaste nytt