Goda helger önskar Ingenjören! Vi är tillbaka 4 januari

Vinterlandskap
Foto: Getty images

Ingenjören tar helgledigt till den 4 januari. Fram till dess tipsar vi om bra artiklar om allt från att byta jobb till hur en funktionsnedsättning påverkar jobbet som ingenjör och relationen till kollegorna. Goda helger önskar vi alla läsare!

Tips och inspiration för att söka jobb

Johan Westerman, Stockholms universitet

Vi lär oss mer om vi byter jobb minst två gånger under en tioårsperiod, visar Johan Westermans forskning. Foto: Daniel Rossetti, Stockholms universitet

Under året kom en studie som visade att den som byter jobb inte bara har större chans att höja lönen utan också lär sig mer.

Under taggen Söka jobb hittar du alla våra artiklar om att söka jobb – med tips från rekryteraren, tips för att söka jobb som inte annonseras ut, för den digitala anställningsintervjun, för anställningsintervjun allmänt, CV, Linkedin, allmänna råd om att söka jobb och TRR:s statisk att ingenjörer snabbt får nytt jobb, trots coronaåret.

Ingenjörer med funktionsnedsättning

Peter Rosén, ingenjör på Scania, konstaterar att dyslexi inte behöver vara ett hinder för den som vill bli ingenjör. ”Se till att nyttja de hjälpmedel som finns” tipsar han.

Under taggen Funktionsnedsättning finns artiklar samlade. Läs till exempel:

Här skriver vi också om en pensionerad lärare på Chalmers som är mentor för teknologer med funktionsnedsättning.

Och det tema om ingenjörer med Aspergers Syndrom som vi hade i magasinet Ingenjören för några år sedan hittar du här – på sidorna 69-85.

Populära kategorier och artiklar

Några av de mest kollade kategorierna under året är:

Foto: Jan-Erik Kaiser/ Mostphotos

Några artiklar särskilt för teknologer:

Några artiklar för den stressade:

Foto: Solomon Berhane/ Mostphotos

Och till sist: Några artiklar som många läst och gillat:

Tips när jobbet inte känns kul längre. Foto: Antonio Guillem /Thinkstock photos

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Så mycket tjänar 41 facktoppar

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
Fler artiklar