Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjörskarriär Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Söker du ditt första jobb efter examen, funderar du på att byta jobb eller vill du ha tips på hur du kan utvecklas och få en ny roll? Då är Ingenjörskarriär en bra inspirationskälla. Nu blir Ingenjörskarriär en del av medlemstidningen Ingenjören.  

Ingenjörskarriär inleddes som ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och tidningen Ny Teknik 2012. Då startade också nyhetsbrevet Ingenjörskarriär. Nu blir Ingenjörskarriär istället ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ingenjören.

– Konkret innebär förändringen att vi satsar mer resurser internt när vi ger medlemstidningen Ingenjören uppdraget att ge ut Ingenjörskarriär, säger Andes Hallgren som ansvarar för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Artiklarna samlas på en ny webbsida där det också kommer att finnas guider med handfasta råd till ingenjörer i karriärfrågor. Ett nyhetsbrev skickas till Sveriges Ingenjörers medlemmar – yrkesverksamma och studenter.

Tips för att söka jobb eller utbildning

Just nu behöver många arbetsgivare rekrytera ingenjörer och det finns goda möjligheter att byta jobb internt eller gå till en ny arbetsgivare.

– Vi hoppas att Ingenjörskarriär ska ge läsarna konkreta tips för att våga byta jobb, utveckla sin kompetens, ta en ny roll som chef eller specialist eller att starta eget företag, säger Karin Virgin, chefredaktör för Ingenjören.

Att Ingenjörskarriär flyttar till Ingenjören påverkar inte medlemmarnas tillgång till tidningen Ny Teknik. Som medlem i förbundet ingår fortfarande en digital prenumeration på tidningen.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Paola Israde Burrola

Mentorer hjälper nyanlända ingenjörer till jobb – fler platser behövs

0
Trots att arbetsgivarna skriker efter ingenjörer har nyanlända ingenjörer svårt att få jobb i Sverige. Men med Sveriges Ingenjörers mentorprogram ökar chanserna att få jobb rejält, visar en ny utvärdering.

Seg och omotiverad efter semestern? Här är förklaringen

0
Känner du dig omotiverad och seg inför jobbstarten? Det är inget konstigt. Så här kan du göra för att väcka lusten inför höstens arbete.

Löneväxling kan vara lönsamt – men se upp för sju fallgropar

0
Löneväxling för pensionssparande är populärt. Men det är egentligen få personer som stämmer in på de sju kriterier som krävs för att det faktiskt ska vara lönsamt.
Blöta fotspår på en brygga

Ingenjören tar semester – vi ses igen den 15 augusti!

0
Följ oss gärna på Facebook och LinkedIn där vi lägger ut lästips hela sommaren. Här på Ingenjören.se är vi tillbaka den 15 augusti. Trevlig sommar! 
Mest lästa artiklar på Ingenjören.se

Löneskillnader, nytt studiestöd och 4-dagarsvecka – det här är mest läst i år

0
Hur stor skillnad är det mellan ingenjörslönerna? Hur fungerar studiestödet för yrkesverksamma? Ska erfarna bli provanställda? Och hur funkar fyradagarsveckan i Belgien? Här är årets mest lästa artiklar på Ingenjören.se.
Johan Kreicbergs i Almedalen

Almedalen: ”Ingenjörerna är verkligen i centrum för diskussionerna”

0
Kompetensutveckling och livslångt lärande. Det är den viktigaste frågan för Sveriges Ingenjörer på Almedalsveckan. "Vi är lite oroliga för att det går för långsamt" säger Johan Kreicbergs.

Bara fyra svenska energibolag (av 284) är helt jämställda

0
Nätverket Kraftkvinnorna har undersökt hur jämställda svenska energibolag är. Fyra bolag finns på topplistan. 57 procent av bolagen fick noll poäng i undersökningens jämställdhetsindex.

Skatteavdrag gör a-kassan billigare

1
Den 1 juli infördes ett skatteavdrag för a-kassan och från och med årsskiftet höjs den övre åldersgränsen för att vara medlem och få ersättning från a-kassan.

Kan du komma med shorts till jobbet?

3
Varma sommardagar kan det vara skönt med shorts, linne och sandaler. Men vilka kläder är okej på jobbet? Ingenjören frågade sju ingenjörer i olika sektorer och branscher.
Camilla Frankelius

Inbetalningar till tjänstepension förlängs till 66 år – ”Hade velat få mer”

0
Ett års extra inbetalningar till tjänstepensionen blir det för alla som har ITP1. Dessutom förlängs sjukpensionen till att gälla till 66 år. Men Sveriges Ingenjörer hade velat se större förbättringar.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER