Medlemstidning för Sveriges Ingenjörer
Hem Ingenjörskarriär Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Nu flyttar Ingenjörskarriär till Ingenjören

Söker du ditt första jobb efter examen, funderar du på att byta jobb eller vill du ha tips på hur du kan utvecklas och få en ny roll? Då är Ingenjörskarriär en bra inspirationskälla. Nu blir Ingenjörskarriär en del av medlemstidningen Ingenjören.  

Ingenjörskarriär inleddes som ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och tidningen Ny Teknik 2012. Då startade också nyhetsbrevet Ingenjörskarriär. Nu blir Ingenjörskarriär istället ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ingenjören.

– Konkret innebär förändringen att vi satsar mer resurser internt när vi ger medlemstidningen Ingenjören uppdraget att ge ut Ingenjörskarriär, säger Andes Hallgren som ansvarar för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer.

Artiklarna samlas på en ny webbsida där det också kommer att finnas guider med handfasta råd till ingenjörer i karriärfrågor. Ett nyhetsbrev skickas till Sveriges Ingenjörers medlemmar – yrkesverksamma och studenter.

Tips för att söka jobb eller utbildning

Just nu behöver många arbetsgivare rekrytera ingenjörer och det finns goda möjligheter att byta jobb internt eller gå till en ny arbetsgivare.

– Vi hoppas att Ingenjörskarriär ska ge läsarna konkreta tips för att våga byta jobb, utveckla sin kompetens, ta en ny roll som chef eller specialist eller att starta eget företag, säger Karin Virgin, chefredaktör för Ingenjören.

Att Ingenjörskarriär flyttar till Ingenjören påverkar inte medlemmarnas tillgång till tidningen Ny Teknik. Som medlem i förbundet ingår fortfarande en digital prenumeration på tidningen.

Anna Nyström

LÄMNA EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

SENASTE NYTT

Lockar ingenjörer med tre månader gratis boende

0
Elbilsföretaget Nevs i Trollhättan behöver rekrytera ingenjörer men konkurrensen i Västsverige är stor. Nu vänder man sig nu utomlands och erbjuder tre månader gratis boende.

Frustration bland studenter när kursvärderingar inte gör skillnad

0
Det finns problem som studenter tar upp i kursvärderingar år efter år. Men går det att byta ut en kursansvarig som inte tar till sig kritik? Ingenjören har undersökt hur det funkar på Linköpings tekniska högskola.

Manifestation mot villkoren för utländska forskare

1
Den nya utlänningslagen slår på ett orimligt sätt mot utländska forskare. Det hävdar ett hundratal doktorander och forskare som nyligen samlades vid en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
Volvo Cars

Chefstjänster på Volvo Cars vikta för vissa personer – ”Ingen idé att söka”

5
Vid många av chefstillsättningarna på Volvo Cars är det bestämt på förhand vem som ska få jobbet. För ingenjörerna som vill bli chefer har det här betytt att de inte fått chansen.

Vad är min övertid värd?

0
Vad bör jag ha koll på när jag avtalar bort bort min övertid? Och hur mycket är den övertiden värd? Christoffer Sörman, ombudsman på Sveriges Ingenjörer delar med sig av sina bästa råd.

Det här är frågorna om semester som många ställer nu

0
Fick du inte semesterveckorna du hade hoppats på? Vill du hellre vara långledig på vintern men chefen säger nej? Viktor Rosencrantz, ombudsman på Sveriges Ingenjörer, svarar på de hetaste semesterfrågorna.
Patricia Quaglia och Sofia Johannesson

Hållbarhet och chefsfrågor vinnare i Ingenjörsvalet

0
Årets Ingenjörsval är avgjort. Ericssonlistan blev störst, men störst ökning fick Ingenjörer för ett hållbart samhälle och Chefer och ledarskap. Dessutom ökade valdeltagandet.

Här är årets 70 hetaste forskningsprojekt

0
Teknik i mänsklighetens tjänst var temat för årets IVA-lista över forskning med potential att förändra världen. Här är hela listan.

Tre metoder som tar udden av stressen

0
Oro kan komma plötsligt, lägga sig som ett lock över tankarna och ge ont i magen – även när den är helt obefogat. Här är tre konkreta tips på hur du kan hantera oro och stress i vardagen.
Arbetslöshet april 2020-april 2022

Arbetslösheten sjunker igen – men skillnad mellan inriktningarna

0
Arbetslösheten för ingenjörer fortsätter att sjunka och tangerar nu den lägsta nivån sedan 2012. Men nivåerna skiljer sig mellan inriktningarna – särskilt för civilingenjörer.

VÄLKOMMEN TILL INGENJÖRSKARRIÄR

Ingenjörskarriär är ett samarbete mellan Ingenjören och Sveriges Ingenjörer. Här publicerar vi artiklar och temaguider som ger inspiration och tips för att ta nästa steg i karriären.

GUIDER

Här kommer vi att samla guider kring olika teman. Hur du söker nytt jobb eller ny roll. Vad som krävs för att bli chef eller specialist och var du hittar kurserna eller nätverken för att utveckla din kompetens. Håll utkik!