Välj teknologer till fullmäktige

För första gången ordnar Sveriges Ingenjörer val för att utse 14 teknologrepresentanter till Fullmäktige. Nomineringen är öppen hela mars månad.För första gången ordnar Sveriges Ingenjörer val för att utse 14 teknologrepresentanter till Fullmäktige. Nomineringen är öppen hela mars månad.

Att teknologerna är viktiga i förbundet är ingen nyhet. Som sig bör med ett förbund som stammar från Teknologföreningen har teknologerna också en hel del att säga till om, om de själva vill!

– Jag upplever att förbundet tar våra synpunkter mycket på allvar, säger John Kåberg som varit representant för teknologerna i fullmäktige (Sveriges Ingenjörers riksdag) och även suttit i Saco studentråd för Sveriges Ingenjörer. Men jag tror att det blir ännu bättre nu när de som kommer till fullmäktige gör det på ett riktigt mandat.

Hittills har teknologerna representerats av de teknologkontakter som har arbetat för förbundet ute på högskolorna. Från och med årets fullmäktige är det slut med det och just nu kan alla teknologmedlemmar nominera kandidater till teknologvalet som sker senare i vår. I fullmäktige finns 14 teknologmandat och två av de invalda blir sedan också teknologernas representanter i förbundsstyrelsen.

– Jag tycker vi har gjort ett bra jobb men de som väljs i vår har ett riktigt mandat, är utvalda av andra teknologer, och jag tror att det kan bädda för ett ännu starkare engagemang och att teknologerna verkligen driver sina frågor effektivt i förbundet, säger John Kåberg.

Nomineringen av kandidater är öppen hela mars och du når den genom att logga in på Sveriges Ingenjörers hemsida. Datum för valet är inte fastställt än men kommer att annonseras på hemsidan. Årets fullmäktige, Sveriges Ingenjörers riksdag, hålls i november.

JG

Lämna en kommentar

Senaste nytt

Så mycket tjänar 41 facktoppar

Så mycket tjänar 41 facktoppar

158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
Fler artiklar