Nya i förbundsstyrelsen

Tre nya ledamöter har valts in i Sveriges Ingenjörers styrelse.

Carl Johan Sandelin och Mikael Andersson är nya ledamöter i förbundsstyrelsen. Foto: Anders Ripa.

Tre nya ledamöter har valts in i Sveriges Ingenjörers styrelse.

Carl Johan Sandelin är civilingenjör från Y-linjen, Linköpings tekniska högskola. Han arbetar med utveckling inom kraftverksindustrin på Alstom Power Sweden i Norrköping och är chef för två teknikkontor.

Carl Johan Sandelin har varit styrelseledamot för Akademikerföreningen vid Alstom Power i fem år, varav två år som ordförande. Han har också suttit i Sveriges Ingenjörers fullmäktige både som ordinarie ledamot och som ersättare sedan 2002.

– Kompetensutveckling, jämställdhet och miljöfrågor är några områden som intresserar min särskilt. I min roll som chef hanterar jag arbetsmiljöfrågor och personalfrågor, säger han.

Mikael Andersson är brandingenjör och civilingenjör i riskteknik vid Luleå tekniska universitet.  Sedan han tog examen för drygt tio år sedan har han varit anställd i Luleå kommun, från 2006 som ställföreträdande räddningschef.  Han har varit ledamot i Sveriges- Brand- och riskahanteringsingenjörer sedan 2005 och i Akademikerföreningens styrelse sedan 2010. I Sveriges Ingenjörers fullmäktige har han deltagit förra året och i år.

– Jag tycker att det är viktigt att Sveriges Ingenjörer är ett förbund där varje ingenjör upplever en konkret nytta med att vara medlem.  Förbundet är redan bra på att göra medlemsnyttan tydlig men här kan vi bli ännu bättre.

Som ny representant för teknologerna i förbundsstyrelsen valdes Johan Billman som läser civilingenjörsprogrammet teknisk fysik vid Linköpings tekniska högskola.

 Karin Virgin

 

 

Lämna en kommentar

Senaste nytt

  • Arbetsgivarna som ingenjörsstudenterna rankar högst

    Arbetsgivarna som ingenjörsstudenterna rankar högst

    Volvo Cars, Google och Spotify är för fjärde året i rad de populäraste arbetsgivarna för civilingenjörsstudenter. Men längre ner på topplistan har det skett en del förändringar.
  • Mikael Lindberg, Harriet Kjellberg, René Mortensen och Johan

    Fyra ingenjörer: Så var det att söka jobb efter 55

    Är det lätt eller svårt att få nytt jobb efter 55? Vi frågade två ingenjörer som fått jobb relativt lätt och två som kämpar. Och så frågade vi TRR: Vad gör man om man inte lyckas?
  • Så laddar du för en lyckad videointervju

    Så laddar du för en lyckad videointervju

    Hur förbereder man sig bäst för en videointervju? Och hur sammanfattar ett helt arbetsliv i några korta kärnfulla fraser? Karriärcoachen Lisa Rosengren delar med sig av sina bästa knep.
  • Så mycket tjänar 41 facktoppar

    Så mycket tjänar 41 facktoppar

    158 843 kronor i månaden. Så stor är löneskillnaden mellan den fackordförande som tjänade mest och minst förra året. Sveriges Ingenjörers ordförande Ulrika Lindstrand hamnar långt ner på lönelistan i en kartläggning som Altinget har gjort.
  • ”Åren med avtal kring två procent är förbi”

    ”Åren med avtal kring två procent är förbi”

    Ingenjörslönerna ökade rejält under 2023 och om 11 månader är det dags för en ny avtalsrörelse. Camilla Frankelius, förhandlingschef för Sveriges Ingenjörer tror att förhandlingsläget kan bli gynnsamt.  
Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Vad är poängen med ett kollektivavtal?

Spelar det någon roll om arbetsgivaren har kollektivavtal eller inte? Tjänar jag något på det, rent ekonomiskt? Jennifer Nilsson Fridell reder ut de vanligaste frågorna kring kollektivavtal.
Fler artiklar